Elsárgult, matt fényszórók?

Az autó öregnek, használtnak, gondozatlannak néz ki tőle.

Nem kell cserélni, a megoldás: fényszóró polírozás!

Az autónak nem csak díszítő elemei, de létfontosságú alkatrészei is a fényszórók: nem csak az irányváltoztatási szándékunkat jelezhetjük vele a forgalomban közlekedőknek, hanem megvilágítja az előttünk lévő utat, javítja a látási viszonyokat és bennünket is jól láthatóvá tesz.

A műanyag fényszóróbúra sokkal tartósabb, mint a korábbi üveg búrák, mert azok akár egy kavicsfelverődéstől is betörhettek, de néhány szempontól sokkal sérülékenyebbek is.

Amikor a lámpabúrák készülnek, a felszínükre speciális lakk-réteg kerül, amit kemencében, vagy speciális lámpákkal „égetnek” rá. Vannak olyan lámpák is, melyek több réteg műanyagból készülnek, és a tartósság javítása érdekében a felső rétegbe kevernek valamilyen szilárdító anyagot. 

A lakkréteg sárgulását eredményezheti az UV-sugárzás, a felületre kerülő kémiai anyagok, és a búra belsejében, az izzók miatt keletkező hő reakciója. Mikro-karcolásokat ejthetnek rajta a fák, bokrok ágai, a felpattanó kavicsok, de munkám során már találkoztam olyan karcolásokkal is, melyeket egy kutya körmei okoztak, aki az autó tetejére menekülő macskát próbálta elkapni. Ahogy szaporodnak a mikro-karcolások a búra felületén, az úgy válik egyre mattabbá, opálosabbá, és ez bizony nem csak esztétikai probléma, 

akár veszélyes is lehet!

Választhatjuk a legerősebb fényű izzót is, annak soha nem lesz olyan az ereje, ha filterként állja a fény útját egy matt búra. Az ilyen lámpával nem tudunk akkora területet bevilágítani, nem biztos hogy mindent meglátunk, amit kellene. Másik gond, hogy így mi sem vagyunk annyira feltűnőek, és bizonyos időjárási körülmények között ez akár életveszélyes is lehet!

Nem szükséges új fényszórót venni!

Biztosan feltűntek lelki szemei előtt a pénztárcából kiröppenő húszezresek (főleg a magasabb árkategóriájú autók esetében; egy pár első fényszóró akár több-százezer forint is lehet!), és leverte a víz a cserével járó macera miatt, de nem kell ennyire előre szaladni!

A fényszórók búráját szakszerűen lehet javítani polírozással: a mikro-karcolások eltűnnek, a műanyag újra kristálytiszta és tökéletesen átlátszó lesz. Lehet otthon kísérletezni YouTube videókban látható dolgokkal –  ketchup, fogkrém, WD40 (és egyéb furcsaságok), vehetünk javító készletek mindenféle méretben és árcédulával, de nem egyszerűbb elvinni egy szakemberhez, aki gyorsan, a megfelelő technikával, a megfelelő sorrendben, és a megfelelő eszközökkel elvégzi a munkát? Amire garanciát is vállal? És az sem biztos, hogy a végén így többe kerül, mint ha otthon kísérletezne vele…

Az ápolt autó szép autó!

Tegyen egy próbát. Kérjen időpontot egy kötelezettségmentes, ingyenes állapotfelmérésre az alábbi űrlap kitöltésével, vagy hívjon a  +36 70 596 1988 telefonszámon!

Bemutatkozás

2010. óta mozgok autós, és műszaki körökben (értékesítő, szervíztechnikus, autószerelő). 2015-ben hallottam először a PDR technológiáról, akkor kezdtem hobbi-szinten érdeklődni a technológia iránt. 2017-ben végeztem el egy átfogó képzést, ezután indítottam el a vállalkozásomat.

Azóta folyamatosan képzem magam, bővítem az imsereteimet, kutatom az új lehetőségeket és  törekszem megfelelni a szakma, de különösen az ügyfelek által támasztott elvárásoknak- mindeddig csak pozitív visszajelzésekkel! 🙂

Ügyfeleim véleménye

"Gyors, igényes, precíz munka volt! Köszi! Különösen ajánlott kategória!"
H. János
"Tökéletes, pontos, korrekt munka!!! Köszönöm Dent&Dekor! Ajánlom mindenkinek!!!"
F.Izabella
"Látogassatok el személyesen a műhelybe! Hihetetlen dolgot művel! Nem fogsz hinni a szemednek!"
S. Dávid
"Precíz munka, gyors kivitelezés. Nagyon szép végeredmény, csodát fogsz látni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm."
Sz. Gyula
"Mindenkinek csak ajánlani tudom! Érdemes ellátogatni, pár perc és a horpadás már csak a múlté. Plusz köszönöm mégegyszer az azonnali fogadást! "
Gy. Ádám

Kövessen Facebook-on, vagy nézze meg videóimat a YouTube-on:

Sikeres üzenetküldés!

Hamarosan válaszolok az üzenetére, türelmét kérem. 
Kérdés esetén hívjon bizalommal a +36 70 596 1988 telefonszámon.

Call Now Button