Professzionális karosszéria polírozás

Dent & Dekor

Autónk fényezésében számos környezeti és mechanikai hatás kárt tehet. Bármennyire is igyekszünk ápolni, az idő előrehaladtával szükségessé válhat egy alapos, professzionális polírozás

A menet közben felpattanó kavicsok, a mosás közben összegyűjtött mikro-karcolások, fák és bokrok ágai, kutyák és macskák karmai vagy a fákról a parkoló autókra hulló bogyók, gyanta és madárürülék mind az autó fényezését károsítja. Az otthoni ápolás egy ideig még el tudja ennek nyomait tüntetni, de az idő előrehaladtával a karcok és sérülések mélyülnek, a fényezés mattul, autónk ápolatlannak tűnik tőle. Ilyenkor érdemes egy szakembert megbízni a karosszéria teljeskörű, professzionális újrapolírozásával!

Hogyan történik egy autó teljeskörű és profi polírozása?

1. Állapotfelmérés

A gépjárművet alaposan átnézzük természetes és mesterséges fénynél, minden oldalról: milyen típusú mikrosérülések vannak rajta, sérült-e valahol a festékréteg is, vannak-e mélyebb karcolások, van-e nyoma valahol rozsdásodásnak. Általában már itt megmondjuk, hogy egy közepes nehézségű, 1 nap alatt kivitelezhető polírozásra, vagy a kasztni rossz állapota miatt egy komolyabb, akár 2-3 napig tartó munka vár az autóra. Átbeszéljük az ügyféllel az elvárásokat, és az állapot alapján elérhető legjobb végeredményt.

2. Alapos tisztítás és előkészítés

Egy mindenre kiterjedő, alapos tisztítással kezdjük a kasztni előkészítését a polírozásra:

  1. Előmosás: a szennyeződések legnagyobb részét eltávolítja.
  2. Aktív habos mosás: az aktív hab fellazítja és segít eltávolítani a makacsabb szennyeződéseket, mint a madárürülék, vagy a karcolások mélyébe, a legvékonyabb résekbe rakódott por.
  3. Alapos öblítés, majd ha szükséges, az aktív habos mosás megismétlése.
  4. Szárazra törlés.
  5. Magasnyomású levegő segítségével a legkisebb résekből is kifújjuk a maradék vizet, hogy teljesen száraz legyen.
  6. A díszek, egyéb nem polírozható elemek védelme érdekében speciális ragasztószalagot használunk.
  7. Speciális tisztítószerrel eltávolítunk minden megmarad rozsda és zsírfoltot.

3. Polírozás és befejező ápolás

Profi gépekkel és minden célhoz a megfelelő polírozófejjel dolgozunk. A felhasznált polírozó paszta kiváló minőségű, így garantáltan a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni vele.

A polírozás befejeztével az ügyfél igényei szerint egy viaszos védőréteggel, vagy kemény wax-szal zárjuk a felületet, ezzel védve a végeredményt és tartóssá téve azt. Fontos tudni, hogy a kemény way száradási ideje 12-14 óra, így lehetőség szerint ne használjuk még az autót, amíg ez le nem telik.

Dent & Dekor

Profi karosszéria polírozás Szegeden

Megfelelő tisztítás és előkészítés után kezdődhet a munka!

Itt már kiválóan látszik a különbség a polírozás előtti és utáni állapotok között!

A kész autó újra gyönyörű, a fényezésen minden tökéletesen és határozott körvonalakkal tükröződik.

Látványos eredmények - az autója megújul!

A profi polírozással igazán látványos a változás!

Az autó karoszszériája újra régi fényében ragyog

Ápolt és karbantartott összkép

Elhozná autóját egy ingyenes, kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre?
Kérjen időpontot most!

Polírozás kérdezz-felelek

Az autó rendszeres tisztítása elengedhetetlen ahhoz, hogy szépségét sokáig megőrizzük. A fákról hulló növényi gyanta, madárürülék vagy bogarak száradás közben megmarják a lakkozást, utat engedve ezzel az UV-sugárzás fényezést károsító hatásainak. Az otthoni autómosás, vagy az autómosóban történő tisztítás során a felületen maradó porszemek, homokszemek kefével való dörzsölés közben mikroszkopikus méretű, körkörös karcolásokat ejtve idővel mattítják a felületet, létrehozva azt a jellegzetes, pókháló-szerű tükröződést. 

A szakértő, profi polírozással ezek a sérülések eltüntethetők, a befejező viaszolás, wax-olás segít hosszan megőrizni a végeredményt, nem mellesleg a szép fényezés emeli egy autó értékét!

Természetesen a polírozás otthon is elvégezhető. Akár hipermarketben is vásárolhat hozzá pasztát, ápolószereket, és egy napsütéses hétvégi napon nekiállhat az udvaron, vagy a ház előtt. Ez egyrészt egy több órás munkafolyamat, és ha az egészet kézzel akarja csinálni, akkor készüljön fel az igen fárasztó munkára, és az utána napokig tartó izomlázra. A kézi polírozás eredménye is lehet szép, de azért elmarad a gépi polírozás végeredményétől.

Gépi polírozáshoz is vásárolhat eszközöket, de ez már több veszélyt rejt magában, mint a fárasztó kézi polírozás. A gép használata gyakorlatot és szakértelmet kíván: ha például túl kevés pasztát használunk, akkor a polírozófej “megégetheti” a fényezést a surlódáskor keletkező hővel. Ha túlságosan rányomjuk, vagy sokáig használjuk egy helyben a gépet, az szintén megsértheti a festést, aminek a helyreállítása akár többszázezres, vagy milliós összeg is lehet. 

Miért ne bízná ezt inkább egy profi szakemberre, időt és energiát megspórolva ezzel? Mennyi mindenre tudná a felszabaduló időt fordítani?

Garázsban tartott, rendszeresen tisztított autók esetében akár évek is eltelhetnek két polírozás között. Ha viszont autója ki van téve a környezet viszontagságainak, annak jelei idővel megjelennek a karosszérián. Ha úgy látja, hogy a fényezésen megjelentek az apró karcok, a pókháló-szerű fényhatás, a tükrözödések nem tisztán láthatók, elmosódtak a körvonalai, akkor eljött az ideje az újrapolírozásnak.

És amikor mindenképp érdemes befektetni egy profi polírozásba: eladás előtt. A szépen csillogó fényezés garantáltan hozzájárul a magasabb eladási árhoz!

Ön is szeretné újra szép, karcolások nélküli állapotban látni gépjárművét? Kérjen időpontot egy díjmentes állapotfelmérésre, kötelezettségek nélkül!

Bemutatkozás

2010. óta mozgok autós, és műszaki körökben (értékesítő, szervíztechnikus, autószerelő). 2015-ben hallottam először a PDR technológiáról, akkor kezdtem hobbi-szinten érdeklődni a technológia iránt. 2017-ben végeztem el egy átfogó képzést, ezután indítottam el a vállalkozásomat.

Azóta folyamatosan képzem magam, bővítem az imsereteimet, kutatom az új lehetőségeket és  törekszem megfelelni a szakma, de különösen az ügyfelek által támasztott elvárásoknak- mindeddig csak pozitív visszajelzésekkel! 🙂

Ügyfeleim véleménye

Kövessen Facebook-on, vagy nézze meg videóimat a YouTube-on:

Küldjön üzenetet, foglaljon időpontot díjmentes állapotfelmérésre!

Sikeres üzenetküldés!

Hamarosan válaszolok az üzenetére, türelmét kérem. 
Kérdés esetén hívjon bizalommal a +36 70 596 1988 telefonszámon.

Call Now Button